Jesper

Jesper Rosenmeier (1978)

Tlf. 53 83 43 78   E-mail: jr@hestetandklinikken.dk

“Med mange års fokus på tandarbejde i blandet hestepraksis, kan jeg konkludere, at der er mange tilfælde hvor hestens tænder ikke bliver raspet optimalt. Ligeledes bliver reelle tandproblemer overset pga. manglende interesse og dårlige undersøgelser. Hestene kan derfor have store tandproblemer og mange smerter selvom de lige er blevet undersøgt. Netop derfor har jeg startet Hestetandklinikken, hvor passion, fleksibilitet, nærvær og faglighed altid er drivkræfterne bag og målet er den optimale undersøgelse og tandrasp. Hos Hestetandklinikken får du altid en hestetandlæge, som også er uddannet dyrlæge. Dette garanterer din hest en fuldt ud professionel behandling samt at den samme person kan tage hånd om alle tandproblemer din hest kunne have.”

Jespers faglige erfaring

2016 Ejer og stifter af Hestetandklinikken ApS

2008 – 2016 Dyrlæge og Tandlæge for Hørsholm Hestepraksis

  • Hørsholm Hestepraksis er en af Danmarks største og førende klinikker inden for behandling af heste og jeg er stolt af at have været en del af deres team i 8 år. Da jeg blev ansat i Hørsholm stod jeg i en lang årrække for anæstesi afdelingen grundet min erfaring fra England. De sidste fem år var det dog mere og mere tandarbejdet, som havde min interesse de seneste med en masse tandraspninger og tandudtrækninger.

2007 – 2008 Internship/dyrlæge praktikant hos Willesley Equine Clinic, Gloucestershire, England

  • Willesley Equine Clinic var en stor specialiseret hesteklinik i England med 12 dyrlæger. Klinikken er i dag fusioneret med flere andre klinikker og hedder B&W Equine Clinic. Som Intern bistod jeg de andre dyrlæger i det daglige arbejde med f.eks. halthedsundersøgelser og udkørende praksis. Derudover fik jeg en meget grundig oplæring i anæstesi. B&W Equine Clinic har i dag en afdeling, som beskæftiger sig hovedsageligt med hestens tænder. Jeg har indgået et samarbejde med dem, for at have andre at sparre med, som også er specialiseret i hestens tænder. Jeg ser det som en fordel også at have samarbejdspartnere uden for landets grænser. Vores samarbejde gør det muligt at dele erfaringer om hestens tænder og det arbejde vi laver som hestetandlæger for altid at være opdateret på den nyeste viden inden for vores felt.

2007 Uddannet dyrlæge hos KVL/Københavns Universitet med speciale i forfangenhed hos hesten

Relevante specialiseringskurser

2019 International tandkongres i Holland

2018 International tandkongres i England

2018 International tandkongres IGFP i Tyskland

2018 International tandkongres EVDS i RCVS Certificate in Advanced Veterinary Practice: Equine Dental and Physiology

2016 Equine Oral Extraction, Minimally Invasive Transbucca Extraction (MTE) and Minimally Invasive Repulsion (MIR)

  • På dette specificerede tandudtrækningskursus undervises der i en metoderne kaldet MTE og MIR. Disse metoder bruges til at få tanden ud, når fx tandens krone, som er den synlige del af tanden i munden, er brækket af. Der er kun få dyrlæger i Danmark der udfører dette

2015 RCVS Certificate in Advanced Verterinary Practice: Equine Dental Surgery – 2. del af RCVS Certificate

2014 RCVS Certificate in Advanced Verterinary Practice: Equine Dental Care, Diagnosis and Treatment

  • Dette online kursus er taget gennem Liverpool University, og er en del af 3 moduler som tilsammen udgør et specialiseret tandlæge certifikat. Kurset består af ca. 100 timers hjemmearbejde, hvor der læses artikler og besvares opgaver.

2012 Udgivelse af artiklen ”Evaluation of coronary band temperatures in healthy horses” i AJVR

2012 WCVA (World Congress and Veterinary Anaesthesiology), Capetown, Afrika

  • International kongres om anæstesi (bedøvelse/beroligelse) af hesten og andre dyr. Kongressen afholdes hvert 3. år og skifter kontinent fra gang til gang.

Jeg har udover ovennævnte været på andre tandkurser i både Danmark og Scotland. Jeg har to gange deltaget i den årlige kongres for hestedyrlæger (BEVA) i England samt flere gange deltaget i den årlige kongres for danske hestedyrlæger. Desuden har jeg været på halthedskurser, reproduktionskursus, deltaget i mange dyrlægefaglige temaaftener og diverse andre ting.