Sofie

Sofie Esbjørn Høffer

tlf. 3153 6399   E-mail: sh@hestetandklinikken.dk

Sofie er dyrlæge og hestetandlæge

Sofie blev uddannet dyrlæge i 2010 og startede sin karriere i blandet praksis hos Han Herred Dyrlæger, inden hun fokuserede på hestene hos Dyrlægegruppen Laugø og sidenhen som klinikveterinær på Universitetshospitalet for Store Husdyr i Tåstrup. I 2017 vikarierede Sofie for Mette hos Evidensia Næstved og her fik hun for alvor interesse for og erfaring med arbejdet med tandspecialet. Efterfølgende var Sofie hos Hørsholm Hestepraksis med ansvar for tandområdet inden hun startede hos Hestetandklinikken i april 2019.

Sofie er i 2019 startet på CertAVP, den engelske fagdyrlægeuddannelse hvor hun tage en omfattende efteruddannelse inden for hestens tænder og tandlidelser på Universitetet i Liverpool.

Sofie har en interesse i den akademiske del af faget og er den, der sørger for at lave statistiske analyser af vores fund og journaloptegnelser.

Sofie beskriver selv sin interesse for hestetænder således:

“Jeg har arbejdet med heste siden jeg blev færdiguddannet i 2010 og har altid haft en interesse i hestens tænder. Til at starte med var det en nysgerrighed og en erkendelse af at hestens tænder i nogle tilfælde får alt for lidt opmærksomhed. Denne interesse udviklede sig og de seneste år har jeg videreuddannet mig meget inden for hestetænder og arbejder nu kun med hestetænder.

Det kræver systematik og grundighed at undersøge hestens tænder og mundhule uden at overse væsentlige tandproblemer. Jeg brænder for den grundige undersøgelse som giver et tilsvarende godt behandlingsresultat, som gør hesten i stand til at præstere optimalt.”

Sofie kører primært i Nordsjælland, Østsjælland/Stevns samt Hovedstadsregionen og er desuden at finde på klinikken i Ringsted